Szczupakowe forum
Lipiec 25, 2025, 11:17:26 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: #####     KONKURS     #####
 
  Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja  
  Pokaż wiadomości
Strony: [1]
1  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Czerwiec 22, 2011, 20:19:48
Fajny fajny ten szczupak byÂł chyba prawie tak duÂży jak on brawo !!! A tak z innej beczki Âłowicie coÂś bo ostatnio cicho tu troszeczkĂŞ???
2  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Kwiecień 17, 2011, 09:08:36
WidziaÂłem sprzĂŞty Beaty plecionkĂŞ ma nawiniĂŞtÂą mega grubÂą wiĂŞc szczupaka byÂście wytargali bez problemĂłw.W poÂłudniowej czĂŞÂści Szwecji wystĂŞpujÂą sumy  nie ma ich moÂże zbyt wiele ale za to sÂą ogromne i dlatego myÂślĂŞ Âże w naszym jeziorku moÂże na nas czekaĂŚ miÂła niespodzianka.
3  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Kwiecień 05, 2011, 20:15:47
Jak tam pogoda????WidaĂŚ juz jakieÂś oznaki wiosny?Co?
4  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: RAZEM GOTUJEMY PYSZNIE : Marzec 05, 2011, 15:59:45
Ps  temperatura piekarnika powinna wynosiĂŚ okoÂło 180 stopni (przepis na pierÂś ;( faszerowanÂą) Spoko
5  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: RAZEM GOTUJEMY PYSZNIE : Marzec 05, 2011, 15:55:07
Zgodnie z obietnica przesyÂłam kolejnÂą porcje przepisĂłw.Pierwszy z nich to warzywa w sosie Âśmietanowym:A wiĂŞc po kolei Na patelni rozpuszczamy spory kawaÂłek masÂła nastĂŞpnie dodajemy pokrojony w paski czosnek i czekamy aÂż  siĂŞ lekko zrumieni nastĂŞpnie go wyjmujemy i w jego miejsce dajemy pokrojony w kostkĂŞ boczek  najlepiej [wĂŞdzony gotowany]po uzyskaniu  skwarek dodajemy mieszankĂŞ warzywnÂą najlepiej;marchewka,kalafior, brokuÂła caÂłoœÌ solimy zmniejszamy lekko pÂłomieĂą moÂżemy cykn¹Ì trochĂŞ wody gotujemy ,a gdy warzywa sÂą jeszcze aldente dodajemy Âśmietany ,ktĂłrÂą uprzednio solimy aby siĂŞ nie zwaÂżyÂła mieszajÂąc od czasu do czasy czekamy az Âśmietana zgĂŞstnieje i odparuje.CaÂłoœÌ podajemy z makaronem.Ps czosnek o ktĂłrym pisaÂłem na poczÂątku wraca zpowrotem w momencie dodawania warzyw.  OsobiÂście bardzo lubiĂŞ ten przepis bo jest bardzo prosty i naprawdĂŞ smaczny.Podobnie rzecz ma siĂŞ z Âłososiem ktĂłrego przyrzÂądzam nastĂŞpujÂąco        ;Po rozpuszczeniu na patelni masÂła dodaje pokrojonÂą na paski cebulĂŞ i trochĂŞ czosnku gdy cebula siĂŞ juÂż lekko zrumieni dodaje kawaÂłki Âłososia[ po dodaniu skrapiam go sokiem z cytryny] oliwki zielone i czarne, kapary caÂłoœÌ mieszam i dosÂłownie po kilku minutach zalewam ÂśmietanÂą gdy ta zgĂŞstnieje doprawiam solÂą ,pieprzem,i dodajĂŞ do makaronu caÂłoœÌ jest niezwykle prosta w wykonaniu i przy kieliszku dobrego biaÂłego wina smakuje wybornie.Do tej potrawĂŞ najlepiej nadaje siĂŞ makaron typu wst¹¿ki.   TrzeciÂą mojÂą propozycja bĂŞdÂą piersi kurczaka faszerowane mozarellÂą i szpinakiem;Na poczÂątek bierzemy pierÂś kurczaka lekko jÂą ubijamy tÂłuczkiem ,a nastĂŞpnie wycinamy w niej kieszonkĂŞ ,w ktĂłrej pó¿niej umieÂścimy farsz .PierÂś moÂżemy lekko natrzeĂŚ solÂą i granulowanym czosnkiem,nastĂŞpnie  zabieramy siĂŞ za farsz;jeÂśli mamy do dyspozycji swieÂży szpinak to gotujemy go dosÂłownie 5 min a nastĂŞpnie wrzucamy na patelnie gdzie uprzednio rozpuÂścilismy maseÂłko dodajemy pokrojonÂą w kostki mozarellĂŞ a gdy ta siĂŞ rozpuÂści ÂłyszkĂŞ albo dwie Âśmietany.Czekamy jeszcze chwilĂŞ i tak powstaÂły farsz wkÂładamy do uprzednio zrobionych kieszonek caÂłoœÌ zepniemy  za pomocÂą wykaÂłaczek.WkÂładamy do piekarnika i po okoÂło 40 minutach mamy gotowe.[JeÂśli dysponujemy szpinakiem mroÂżonym to rozpuszczamy go tylko na patelni reszta bez zmian] Z chĂŞciÂą do³¹czyÂł bym do opisanych przepisĂłw fotki ale za cholerĂŞ nie mogĂŞ ich wysÂłaĂŚ moÂże pó¿niej siĂŞ uda wszystkim ÂżyczĂŞ smacznego !!!no i nadmieniĂŞ tutaj nieÂśmiaÂło Âże do wiosny coraz bliÂżej Powodzenia cdn....
6  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Styczeń 16, 2011, 19:34:07
Beato ,a ja tak  z ciekawoÂści siĂŞ zapytam bo wczeÂśniej jakoÂś nie byÂło okazji ÂżyjÂą jakieÂś sumy w Lonnen ???WidziaÂłem u ciebie na stronie 1 fotkĂŞ i stad to pytanko,pozdrawiam i wkrĂłtce doÂślĂŞ przepisy na jakieÂś frykasy a moÂże i uda sie i fotki podesÂłaĂŚ.
7  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: RAZEM GOTUJEMY PYSZNIE : Styczeń 12, 2011, 20:02:17
No no Beato widzĂŞ ze siĂŞ   postaraÂłaÂś wiĂŞc i mi nie pozostaje nic innego jak podrzuciĂŚ tu garœÌ przepisĂłw i obiecaĂŚ ze jak tylko bĂŞde miaÂł wiĂŞcej czasu dodam ich jeszcze wiĂŞcej .Na poczÂątku chciaÂł bym wam zaproponowaĂŚ nieco inne przygotowanie rybki [szczupaka]ale z powodzeniem moÂże byĂŚ inna na grila .Po oczyszczeniu skrapiam rybkĂŞ obficie sokiem z cytryny nastĂŞpnie dajĂŞ do Âśrodka masÂło i oczywiÂście koperek caÂłoœÌ zawijam w foliĂŞ aluminiowa kÂładziemy na grila i po okoÂło 20 min  gotowe .Nie zapominamy oczywiÂście o przyprawach [sĂłl pieprz]MoÂżna dodaĂŚ czosnek jak ktoÂś lubi ja piekĂŞ go osobno w Âłupinkach a powstaÂła paste smaruje na chleb.    Teraz szybki i prosty przepis na Âżeberka marnowane .SkÂładniki sosu  sos sÂłodko ostry chili pewni bĂŞdzie to taki sam jaki opisywaÂłaÂś we wczeÂśniejszych swoich przepisach,Âżurawina ,sos sojowy.proporcje sosu na 2 czĂŞÂści sosu chili 1 czêœÌ Âżurawiny i 1 czêœÌ sosu sojowego do tak zmieszanego dodajemy Âżeberka ktĂłre oczywiÂście solimy i posypujemy pieprzem .CaÂłoœÌ lÂąduje na 24 godziny w lodĂłwce  w rĂŞkawie do pieczenia  {torba}gdzie siĂŞ maceruje .NastĂŞpnie  caÂłoœÌ do piekarnika   i pieczemy w temp okoÂło 180 stopni .okoÂło 40 min i powinno byĂŚ gotowe.      NaleÂśniki z farszem Rybnym: wymieszaĂŚ piwo lub gazowanÂą wodĂŞ z jajkiem, mÂąkÂą i odrobinÂą soli,usmaÂżyĂŚ naleÂśniki.BĂŞdÂą chrupiÂące. MoÂżna teÂż na mleku.Do farszu dodajemy wĂŞdzonÂą tÂłustÂą rybĂŞ obranÂą z oÂści i pokrojonÂą na drobno ( moÂże byĂŚ sama makrela, nie polecam Âłososia bo bĂŞdzie za suchy), dodajemy surowe jajko, ÂłyÂżkĂŞ kwaÂśnej Âśmietany, szczyptĂŞ pieprzu, posiekany koperek.Zawijamy naleÂśniki z farszem i smaÂżymy. Podajemy ze ÂśmietanÂą ( lub bez) i z kuflem zimnego piwa.   No to by byÂło na tyle ,ale juÂż czekajÂą kolejne przepisy miedzy innymi piersi kurczaka faszerowane szpinakiem i mozarellÂą ,ktĂłre podeÂślĂŞ wkrĂłtce pozdrawiam serdecznie WÂłodek no i oczywiÂście w razie pytaĂą ÂśmiaÂło.
8  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Grudzień 30, 2010, 20:33:08
Z OKAZJI NADCHODZÂĄCEGO  NOWEGO ROKU ÂŻYCZÊ TOBIE  BEATO ZÊBACZA CO NAJMIEJ 1.40 CM ALE ZOSTAW TEZ COS I DLA MNIE!!!.A TAK NA POWAZNIE TO ZYCZE ZDRÓWKA I POMYSLNOSCI WSZELAKIEJ ORAZ ABYSMY JAK NAJCZESCIEJ MOGLI KORZYSTAC Z TWOJEJ GOSCINY.A JAK TAM BEDZIEMI I CZAS POZWOLI  JAK NIE ZAPOMNE TO POGOTUJEMY RAZEM MAM JUZ DLA CIEBIE KILKA PRZEPISÓW CZEÂŚC PODESLE CI NA EMAILA A CZE¦Æ DO TESTOWANIA U CIEBIE .PRZYGOTUJ MI TEZ KILKA TRADYCYJNYCH SZWECKICH PRZEPISÓW BO JAK WIESZ PITRASZÊ ZAWODOWO I BEDZIE TO DLA MNIE FAJNE DOSWIADCZENIE. ACHA I OBY DO WIOSNY!!!WÂŁODEKA MOZE BY TAK POWYMIENIAC SIE PRZEPISAMI NA FORUM I STWORZYC JAKIS KÂĄCIK KULINARNY WSZAK NIE SAMI FACECI U CIEBIE ÂŁOWIA ,A I CI Z CHECIA COS DOBREGO BY SPRÓBOWALI !!!???
9  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Listopad 28, 2010, 22:04:39
No NO!!!! ,ale was zasypaÂło teraz to tylko kulig jakiÂś wypadaÂło by zorganizowaĂŚ.A rybki niech rosnÂą jak najwiĂŞksze i oby byÂły chĂŞtne do  wspó³pracy na wiosnĂŞ.Pozdrawiam ciĂŞ Beato bardzo serdecznie i ca³¹ naszÂą wĂŞdkarskÂą braĂŚ z Polski i nie tylko ,ktĂłra korzystaÂła z twojej przemiÂłej goÂściny.WÂłodek
10  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Listopad 09, 2010, 22:15:39
O kurcze widzĂŞ Âże tu u was Beatko zima zapanowaÂła chyba ???cisza w eterze jak makiem zasiaÂł!!!
11  Kategoria ogĂłlna / Chat / Odp: nowe rybki : Czerwiec 08, 2010, 21:09:29
PiĂŞknie ,PiĂŞknie !!!! Ledwo miesiÂąc upÂłyn¹³ odkÂąd  goÂściliÂśmy u ciebie ,a ja juÂż  tĂŞsknie za Szwecja i planuje nastĂŞpny wypad.Mam nadzieje Âże juÂż siĂŞ trochĂŞ ociepliÂło  bo poczÂątek maja brrrr przywitaÂł nas  tem -5 Same SerdecznoÂści dla ciebie ,a  kaÂżdemu kto tu bedzie zaglÂądaÂł z czystym sumieniem polecam pobyt u Beaty nie bĂŞdzie ÂżaÂłowaÂł i na pewno do nie wrĂłci  pozdrawiam  raz jeszcze i mam nadzieje Âże zobaczymy sie JesieniÂą WÂłodek!!!!
Strony: [1]
Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC | Sitemap

Polityka cookies
Darmowe Fora | Darmowe Forum

detektywi newhistory pilsudskiegodietricha sanguisregum dogzer-pbf